Opkomsten

Onze opkomsten verschillen elke week en worden georganiseerd door onze eigen leden. Hierdoor verschillen de opkomsten elke week weer. Als jij een keer een leuk idee hebt voor een opkomst, dan mag je dit dus ook zelf inbrengen en organiseren. Bij de verschillende opkomsten kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende activiteiten: 

  • Primitief koken
  • Zeilen/Kanoën
  • Stadsspellen
  • Een jaarlijkse vlaggenroof
  • Gezellige borrels

 


Kampen

Wij hebben bij de Luwt Stam een eigen kamp commissie (VaKampCie) die voor de vereniging elk jaar in ieder geval een weekendkamp en een zomerkamp organiseert. 

Tijdens deze kampen gaan we met alle leden die mee willen naar een (scouting) terrein buiten Leeuwarden. De kamp commissie heeft hier dan leuke activiteiten voorbereid om uit te voeren. Het is vooral een gezellig ervaring samen met je mede scouts.


Studenten Scouting Nederland (SSN) Activiteiten

Elk jaar organiseert Studenten Scouting Nederland (SSN) een Studenten Stammen Weekend (SSW). Tijdens dit weekend komen leden van alle SSN Stammen samen om een geweldige tijd te beleven.

Naast het SSW is er ook een jaarlijks terugkerend SSN Gala om met iedereen bij te praten en samen te feesten. 
Daarnaast vinden jaarlijks nog vele andere activiteiten plaats waaronder het Martinistamfeest van onze noordelijke buren.


Nationale en Internationale Evenementen

Als Luwt Stam lid ben je ook welkom op andere activiteiten vanuit Scouting Nederland (SN) en World Organisation of the Scout Movement (WOSM). Zo zijn onze leden gespot op diverse evenementen.

Onze leden zijn zowel als deelnemers en als vrijwilligers gespot op onder andere World Scout Jamboree (WSJ), Nationaal Water Kamp (NAWAKA),  Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities (HIT) en nog veel meer.

Dit soort evenementen bieden de kans om je competenties en vaardigheden te ontwikkelen in een andere omgeving dan je gewend bent. Letterlijk, door af te reizen naar een ander land, en figuurlijk, doordat je samenwerkt met scouts van over de hele wereld.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kan je HIER de openstaande vacatures vinden.