Veelgestelde vragen

Wat is een opkomst?

Een opkomst is binnen Scouting het standaard moment waarop een groep bij elkaar komt voor een activiteit. Bij de Luwt Stam worden de opkomsten door de leden zelf georganiseerd. Als jij een leuk idee hebt mag je dit zelf inplannen. Naast de standaard opkomsten worden soms ook borrels of kampen georganiseerd.

Wanneer zijn er opkomsten?

Bij de Luwt Stam hebben wij elke woensdag avond een opkomst. De opkomsten beginnen om 19:30 en staan gepland tot ongeveer 22:00. Soms wijzigen de tijden als er een speciale activiteit gepland staat. 

Tijdens de zomervakantie en de kerstvakantie draaien wij geen opkomsten. 

Wanneer mag ik komen kijken bij een opkomst?

Het is bij (bijna) elke opkomst mogelijk om te komen kijken. Wel vragen wij of jij je van te voren een berichtje wil sturen via het contact formulier. Dit mede omdat wij soms een opkomst op afwijkende tijden of locaties draaien.

Wanneer kan ik lid worden van de Luwt Stam?

Om lid te worden bij de Luwt Stam zijn een paar eisen gesteld.

- Je moet 18+ zijn.
- Je moet studeren of binnen een jaar een (nieuwe) studie starten.
- Je moet een VOG hebben of kunnen aanvragen (dit kan via ons als je lid wordt).

Zijn er kosten verbonden aan de Luwt Stam?

Bij de Luwt Stam betaal je een halfjaarlijkse contributie van €30.
Als je lid wordt bij de Luwt Stam komt daar éénmalig €10 bij voor je das.

Van deze contributie betaald de vereniging de huur van het gebouw, en benodigdheden voor opkomsten en andere activiteiten.

Als er kampen of extra speciale activiteiten worden georganiseerd kan het zijn dat er voor deelname een extra bijdrage wordt gevraagd. 

Moet ik al bekend zijn met scouting?

Nee, bij de Luwt Stam is iedereen welkom. Of je nu voor het eerste van scouting hoort of dat je al jaren lid bent maakt ons niks uit. Wij willen een gezellige groep zijn en iedereen is welkom .

Wat zijn mijn verplichtingen?

Wij hebben geen verplichtingen naast de gebruikelijke halfjaarlijkse contributie voor onze activiteiten.

Een lidmaatschap bij de Luwt Stam is erg laagdrempelig. Deelname aan activiteiten is geheel vrijwillig. Zo hoef je niet aanwezig te zijn bij alle activiteiten. Heb je geen behoefte aan borrels en feesten, maar wel aan opkomsten? Dat kan prima. Of wil je juist losgaan op de feesten, maar komt de opkomst je even niet goed uit? Het kan bij de Luwt Stam allemaal!

Wat is Studenten Scouting Nederland (SSN)?

Studenten Scouting Nederland (SSN) is de overkoepelende vereniging waar alle studenten scouting stammen onder vallen. SSN vertegenwoordigt alle studenten stammen tegenover Scouting Nederland (SN). SSN heeft een eigen bestuur, ookwel bekend als de Landelijke Vertegenwoordiging (LV). 

SSN heeft ook jaarlijkse gezamelijke activiteiten zoals een Studenten Stammen Weekend (SSW). Op SSW komen leden van alle Studenten Stammen in nederland samen om gezamelijk een tof kamp te draaien.

Doet de Luwt Stam aan ontgroeningen?

Nee, de Luwt Stam doet niet aan ontgroeningen. Bij ons ben je vanaf dag één een gelijkwaardig lid, geen feut of groentje. In plaats van ontgroenen doen wij aan de klassieke scoutinginstallatie.

Wat is een installatie?

Tijdens je installatie wordt je welkom geheten bij de Luwt Stam. Je belooft een goede scout te zijn en mensen te helpen als dat nodig is. Als je geïnstaleerd bent krijg je een das. Elke scouting vereniging heeft een eigen unieke das, welke bij elke scouting activiteit wordt gedragen.

Ik studeer niet in Leeuwarden, kan ik alsnog lid worden?

Ja je kan altijd lid worden van de Luwt Stam maar misschien is er ook wel een andere studentenstam bij jou in de buurt. Op Studentenscouting.nl vind je alle studentensteden met een eigen Studenten Stam. 
Zit er nog geen stam, maar wil je die zelf oprichten? Dan kan je mailen naar info@studentenscouting.nl.

Heb jij nu nog een vraag en staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.